031 804 957      zvone.stor@gmail.com     
100r.si: logo
DOMOV
BLOG
REFERENCE
100r.si: V RAZMISLEK | Kdo se bori za človeško raso?
V RAZMISLEK
Kdo se bori za človeško raso?
22. 9. 2023
Ko sem prvič naletel na te podatke, sem se nasmejal.

Naslednjič mi je že šlo manj na smeh.

Zdaj vem, da sem do večine stvari skeptičen, nekaj podrobnosti pa je takih ob katerih bi se morali vsi zamisliti.

Torej: ali je res, da smo (bili?) ljudje tarče Nezemljanov? Rekel bi, da ja, le da se tega dobro ne zavedamo.

Povsem mogoč je scenarij, da so nekoč Nezemljani prišli na Zemljo in sprožila plaz izkoriščanja, ki je njim v korist.

V zgodovini človeštva smo imeli nekaj prelomnih točk, ki so odločilno vplivale na potek razvoja. Danes vemo, da bi bilo veliko bolje, če bi šli po drugi poti ... No, vsaj mislimo si ... A nas je nekaj prepričalo, da smo šli drugače.

Ena od prelomnih točk je bil Jezus. Da, Jezus iz Nazareta in ne tisti iz zgodbic iz Svetega pisma. To je bila točka, ko se je človeštvo odločalo, ali gre naprej po poti materializma (Rimljani so cenili samo zlato), ali po poti duhovnosti. Tistih, ki bi izbrali duhovnost, je bilo mnogo več, a zmagali so materialisti. Bili so močnejši, čeprav je bilo že takrat budistov (pa tudi kristjanov) veliko več.

Boste rekli, da se je to zgodilo naključno?

Morda.

Štrene je nekoliko zmešal izum, ki je verjetno pomembnejši od kolesa in to je odkritje stekla. Steklo so sicer iznašli približno 3500 let pred našim štetjem v Mazapotamiji in Egiptu, a so ga uporabljali le za spominke, nakit, amulete ... Nič nevarnega torej.

Šele v 13. stoletju se je spretnost izdelave stekla tako razvila, da so naredili prve leče in s tem izboljšali kvaliteto očal, a šele v 16. stoletju (skoraj 300 let kasneje), je Hans Lippershey leče postavil zaporedno v vrsto in dobil teleskop. Ko je želel to leta 1608 patentirati, so mu patent zavrnili, leto kasneje, ko pa je to storil Galileo Galilei, pa je bil patent sprejet (Galilej je teleskop prodal beneškim trgovcem, ki so z njim opazovali kdaj pridejo sovražne ladje).

Zmagal je materializem nad znanostjo.

Še več! Znanost je postala del materializma.

Danes vemo, da je Galilej še naprej opazoval vesolje (ne pozabimo, to je bil čas, ko je bila Zemlja še ploščata). Kdor pravi, da je Galilej to storil za razvoj razumevanja vesolja, se moti. Znanost je bila takrat izrazito v službi kapitala.

In tako pridemo do leta 1945, ki se binarna algebra zasidra med nas- Računalniki svet ustavijo samo na 0 in 1 in to bo trajalo več stoletij. Danes vemo, da bo to ustavilo razvoj naše družbe. Pa ne samo ustavilo. Celo v napačno pot nas pelje.

Razvoj namreč ni vedno dober in pravilen. Veliko poti je slepih in binarna pot je ena takšnih.

Razmislite!

Zakaj vam to pišem?

Ker vam bo to pomagalo razumeti vrste, ki imajo apetite nad nami. Res! Prepustite se domišljiji ...

Kako je mogoče, da bi homo sapiens, ki je bil manjši in šibkejši, premagal neandertalce? In to dobesedno čez noč. Povsod! Vseh človečnjakov je bilo več kot 20, a ostal je samo eden.

Sicer je nekaj primerov, da so se neandertalci križali s homo sapiensi (to naj bi bilo na ozemlju današnje Španije), a je to premalo, da bi mešana vrste prevzela takšno nadvlado po celem svetu.

Homo sapiens je zmagal in mnogi verjamejo, da si jim pri tem pomagali Anunuki, ki naj bi do takrat na podoben način osvojili 12 osončij. Nekateri verjamejo, da so na Zemljo prispeli pred 400.000 leti, ko so začeli spreobračati in zasužnjevati ljudi (to je ravno v času premoči homo sapiensa nad neandertalci) in za to obstajajo celo dokazi.

Hm ...

Anunuki

O super ljudeh govorijo tudi hieroglifi iz Egipta in Mehike (Maji), najmočnejši dokaz, da je temu res, pa so Sumerske tablice in 12.000 let stara grobnica, ki so jo odkrili v Iranu. Več o Anunukih, skupini božanstev, piše tudi Wikipadia (TUKAJ).

Anunuki naj bi imeli radi zlato, človeštvo pa se jim je zdelo idealno za rudarje. Ko so imeli dovolj, so človeštvo odvrgli in zapustili. Nismo bili več koristni.

Drakoni

Danes poznamo drakonske zakone, po katerih so majhni prekrški strogo kaznovani. Za vzgled in vzbujanje strahu! Spisali so jih v stari Grčiji, Draco pa naj bi bil grški odvetnik iz 7. stoletja pred našim štetjem.

Prvi so na možnost, da bi lahko bili Drakoni tuja vrsta, pomislili v seriji Dr. Who, kjer so jih slikali kot 4 do 6 metrov visoke in 900 kilogramov težke. Nekaj tako velikih okostij so odkrili praktično povsod po svetu in niso nobena redkost.

Pa vendar, ali so to dokazi, da so bili Nezemljani že med nami?

Boljše razlage ni.

Drakoni naj bi sloveli po svoji okrutnosti, trdi roki vladanja in nepopustljivosti. So vrsta, ki naj bi v empatiji videla šibkost, čustva so zanje znak slabosti. Mnogi sliko pekla primerjajo z njimi.

Njihov cilj je (bil?) vzgojiti poslušno vrsto, ki bi širila njihov vpliv in se borila v prvih bojnih vrstah. Drakoni so na Zemljo prišli med iskanjem novega domovanja, ker pa jim Zemlja, glede na njihovo velikost, ni ustrezala, so v iskanje večjega planeta odšli naprej.

Reptoidi

Ideja o ljudeh kuščarjih je nastala davnega leta 1929, ko je Conan Barbarin Robert E. Howard objavil zgodbo The Shadow Kingdom, kjer se med drugim sklicuje na "zmajeve ljudi", nam najbolj poznana pa je Atlantida ali Lemurjeva celina.

Stvarnih dokazov o tem sicer ni, se je pa do danes iz začetne zgodbe razvil že pravi kult, ki sicer spada med teorije zarote, govori pa o reptilih, ki spreminjajo obliko, prevzamejo človeško podobo in pridobijo politično moč. Veliko svetovnih voditeljev naj bi bilo pod njihovim vplivom, ali pa so obsedeni z njimi. Nenavadno je to, če gledamo samo dejanja teh politikov, zlahka prepoznamo vzorec, ki je pri vseh enak.

Naključno?

Več o Reptoidih piše tudi Wikipedia (TUKAJ). Presenečeni boste, koliko sledilcev ima ta zgodba! Ponekod so privrženci Reptoidov celo v parlamentu.

Hm ...

Pritlikavi sivi vesoljčki

Zgodba se je začela 1961, ko se je v New Hampshiru zgodila domnevna ugrabitev Barneyja in Betty Hill. Zakonca Hill naj bi ugrabili sivi vesoljčki, ki pa so se v leposlovju prvič pojavili že leta 1891 v Zgodba o prihodnosti avtorja Kennetha Folingsyja.

Danes vemo, da Sivi radi ugrabljajo in eksperimentirajo z ljudmi. V Avstraliji so po podatkih policije krivi za 50 % odstotkov ugrabitev. V ZDA celo za 73 %. 12 % v Veliki Britaniji ... Zanimivo je, da v vseh teh primerih nastopajo približno 120 centimetrov visoki sivi Nezemljani z velikimi temnimi očmi, majhnim trupom in dolgimi prsti.

Veliko jih je mnenja, da je vse to plod človeške domišljije, Sivi pa da so evolucijsko preveč podobni človeku. Poleg tega naj bi preveč izražali svojo inteligenco, pri veliko ugrabitvah pa naj bi šlo za spolne zlorabe.

Znan je primer Lise iz Francije rojena leta 1975. Primer so potrdili tudi zdravniki, kaj pa se je v resnici dogajalo, bo očitno ostala skrivnost. Namreč, ko je bila Lisina mama v 8 mescu nosečnosti, so jo ugrabili Sivi in ji Liso vsadili v trebuh. Na dan poroda se je najprej rodil njen brat, zdravniki pa niso mogli verjeti, da je nekaj minut kasneje na svet prijokala še Lisa. Lisa danes trdi, da je Nezemljanka, raziskovalci, četudi skeptični, pa so previdni. Lisa namreč obvlada telekinezo, uradna znanost pa ne najde razlage od kod ji ta moč.

Intervju z Liso si lahko ogledate na spodnjem videu ...Namesto zaključka

Če ste uspeli prebrati do sem, potem ste gotovo postali pozorni na dve značilnosti. Recimo, da verjamete v vse štiri zgodbe. Potem ne moremo mimo tega, da se vsaka dogaja v svojem času, najpomembneje pa je, kje so vsi ti Vesoljci danes? So nas res zapustili, ko jim nismo bili več koristili? Smo zanje odslužena civilizacija za katero nikomur ni mar? Ali to pomeni, da nas prepuščajo, da se razvijamo kakor vemo in znamo?

Spomnimo: razvoj ni vedno dober.

Če upoštevamo Drakovo enačbo za izračun civilizacij (TUKAJ), potem bi naj bilo v naši okolici 8 milijard inteligentnih vrst, vendar pa so vsi, ki so se ukvarjali z razvojem inteligentnih vrst, prišli do istih zaključkov: razvoj vsake vrste se zaključi, ali z vojno (Nick, 2002), ali s podnebnimi spremembami (Billings, 2018), ali biotehnološki napredkom (Soto, 2019).

O razvoju super inteligentne umetne vrste, ki smo ji danes priča, pa nobeden nič.

Ne še ...


PREBERITE ŠE
100r.si: Planet opic
9. 6. 2024
Planet opic
100r.si: Poslovil se je Jože Fric
8. 6. 2024
Poslovil se je Jože Fric
100r.si: O tihih in glasnih podjetjih
31. 5. 2024
O tihih in glasnih podjetjih
100r.si: Pogreb naročnin?
31. 5. 2024
Pogreb naročnin?
100r.si: Korak bliže k bankrotu Slovenije
24. 4. 2024
Korak bliže k bankrotu Slovenije
100r.si: Iskanje partnerja
24. 4. 2024
Iskanje partnerja
100r.si: Kako sem se zapletel z Ronaldom
27. 3. 2024
Kako sem se zapletel z Ronaldom
100r.si: Dobrodošli v deželi tehnoloških diskriminacij
15. 3. 2024
Dobrodošli v deželi tehnoloških diskriminacij
100r.si: Ne nasedajte!
8. 3. 2024
Ne nasedajte!
100r.si: Pozdrav hobotnicam!
28. 2. 2024
Pozdrav hobotnicam!
100r.si: Dve jabolki
28. 2. 2024
Dve jabolki
100r.si: Dobri časi
26. 2. 2024
Dobri časi
100r.si: Brezplačen živalski vrt
23. 2. 2024
Brezplačen živalski vrt
100r.si: Kaj je zlo?
13. 2. 2024
Kaj je zlo?
100r.si: Dva gozdarja
8. 2. 2024
Dva gozdarja
100r.si: Sestri
25. 12. 2023
Sestri
100r.si: Digi vzorniki 2023: zmagovalci, nominiranci in še malo naokoli
15. 12. 2023
Digi vzorniki 2023: zmagovalci, nominiranci in še malo naokoli
100r.si: Sovražniki, ki bodo "jutri" uničili človeštvo
9. 11. 2023
Sovražniki, ki bodo "jutri" uničili človeštvo
100r.si: Kakšen okus ima Bard?
4. 10. 2023
Kakšen okus ima Bard?
100r.si: Zakaj so slovenski mediji pokopali RSS
28. 9. 2023
Zakaj so slovenski mediji pokopali RSS
100r.si: Matemagija: tachtenbergov sistem
24. 9. 2023
Matemagija: tachtenbergov sistem
100r.si: Kdo se bori za človeško raso?
22. 9. 2023
Kdo se bori za človeško raso?
100r.si: Razočaran nad Intervjujem z Nezemljanom
21. 9. 2023
Razočaran nad Intervjujem z Nezemljanom
100r.si: Kdaj bomo Slovenci nehali graditi šole v ZDA?
21. 9. 2023
Kdaj bomo Slovenci nehali graditi šole v ZDA?
100r.si: Spomnite se leta 2147
17. 9. 2023
Spomnite se leta 2147
100r.si: Kura ali jajce?
22. 7. 2023
Kura ali jajce?
100r.si: Razmislek o Small talku, ki to ni - 2. del
5. 7. 2023
Razmislek o Small talku, ki to ni - 2. del
100r.si: Small talk razkriva sramoto milijarderjev
28. 6. 2023
Small talk razkriva sramoto milijarderjev
100r.si: Koga bodo uničili avtomobili prihodnosti?
11. 6. 2023
Koga bodo uničili avtomobili prihodnosti?
100r.si: Se bližamo koncu evolucije?
19. 5. 2023
Se bližamo koncu evolucije?
100r.si: SEO in SEO, ki to ni
20. 4. 2023
SEO in SEO, ki to ni
100r.si: Nisem najpametnejši, najbolj neumen pa tudi ne
8. 4. 2023
Nisem najpametnejši, najbolj neumen pa tudi ne
100r.si: Ne se smejat ...
26. 3. 2023
Ne se smejat ...
100r.si: Od sociala do osebnega hita
11. 3. 2023
Od sociala do osebnega hita
100r.si: Tudi po njih bi lahko posneli film ...
3. 1. 2023
Tudi po njih bi lahko posneli film ...
100r.si: Dišeča pošta: kdaj, kako in zakaj?
31. 12. 2022
Dišeča pošta: kdaj, kako in zakaj?
100r.si: 3, 2, 1, štart!
20. 10. 2022
3, 2, 1, štart!
100r.si: Kako pametne so lahko računalniške kamere?
5. 10. 2022
Kako pametne so lahko računalniške kamere?
100r.si: Diverzifikacija in konsolidacija
22. 9. 2022
Diverzifikacija in konsolidacija
100r.si: Zakaj delavstvo ubija pamet?
16. 9. 2022
Zakaj delavstvo ubija pamet?
100r.si: Dobrodošle žive skodelice
6. 9. 2022
Dobrodošle žive skodelice
100r.si: Trgovalni robot 4: po pričakovanjih ...
5. 8. 2022
Trgovalni robot 4: po pričakovanjih ...
100r.si: Trgovalni robot 3: cel kripto v rdečem
25. 7. 2022
Trgovalni robot 3: cel kripto v rdečem
100r.si: Trgovalni robot - 2: START
25. 7. 2022
Trgovalni robot - 2: START
100r.si: Trgovalni robot - 1: kako se je začelo
23. 7. 2022
Trgovalni robot - 1: kako se je začelo
100r.si: Vlak, ki pelje do bogastva
29. 6. 2022
Vlak, ki pelje do bogastva
100r.si: Rose: natega ali prihodnost?
17. 6. 2022
Rose: natega ali prihodnost?
100r.si: Ljudje moramo prehiteti stroje preden stroji prehitijo nas
26. 5. 2022
Ljudje moramo prehiteti stroje preden stroji prehitijo nas
100r.si: Zakaj naslednji mesec ne bom šel na Bora Bora
23. 5. 2022
Zakaj naslednji mesec ne bom šel na Bora Bora
100r.si: RESNIČNA ZGODBA: Kako z všečki do milijonarja
19. 5. 2022
RESNIČNA ZGODBA: Kako z všečki do milijonarja
100r.si: Zakaj bi predsednike morali izbirati s šahom
11. 5. 2022
Zakaj bi predsednike morali izbirati s šahom
100r.si: Je že čas za ministrstvo za zdrave in za ministrstvo za medicino?
9. 5. 2022
Je že čas za ministrstvo za zdrave in za ministrstvo za medicino?
100r.si: Kaj je moj ... Kaj zdaj?
5. 5. 2022
Kaj je moj ... Kaj zdaj?
100r.si: Če bi me poklical Robert Golob ...
26. 4. 2022
Če bi me poklical Robert Golob ...
100r.si: Noro nori svet
23. 4. 2022
Noro nori svet
100r.si: A-Ni-Ar-a
16. 4. 2022
A-Ni-Ar-a
100r.si: Zakaj je Netflix v Švici 4x dražji, kot v Braziliji?
6. 4. 2022
Zakaj je Netflix v Švici 4x dražji, kot v Braziliji?
100r.si: Zakaj sem po tednu dni opustil rudarjenje
6. 4. 2022
Zakaj sem po tednu dni opustil rudarjenje
100r.si: 5 pravil, kako biti boljši v poslovnem svetu
6. 4. 2022
5 pravil, kako biti boljši v poslovnem svetu
100r.si: Kdo je Supercar Blondie?
3. 4. 2022
Kdo je Supercar Blondie?
100r.si: Starodavna modrost samurajev, ki velja še danes
23. 3. 2022
Starodavna modrost samurajev, ki velja še danes
100r.si: EU sankcije sebi
16. 3. 2022
EU sankcije sebi
100r.si: Pametne interaktivne majice
8. 3. 2022
Pametne interaktivne majice
100r.si: Zgodba o srečni srajci
5. 3. 2022
Zgodba o srečni srajci
100r.si: Kako to delajo bogati in uspešni in kaj se lahko naučimo od njih?
31. 1. 2022
Kako to delajo bogati in uspešni in kaj se lahko naučimo od njih?
100r.si: Evropa okužila svet s koronavirusom
18. 1. 2022
Evropa okužila svet s koronavirusom
100r.si: Kaj je bilo prej: kura ali jajce?
15. 12. 2021
Kaj je bilo prej: kura ali jajce?
100r.si: Vse najboljše CR.si
3. 11. 2021
Vse najboljše CR.si
100r.si: Googlova domišljavost
25. 10. 2021
Googlova domišljavost
100r.si: Čas je za kripto-drevesa!
25. 10. 2021
Čas je za kripto-drevesa!
100r.si: živel Dan brez Facebooka!
5. 10. 2021
živel Dan brez Facebooka!
100r.si: Prihaja čas "strokovnjakov"
8. 9. 2021
Prihaja čas "strokovnjakov"
100r.si: Komu mar za zafrknjeno evolucijo
15. 8. 2021
Komu mar za zafrknjeno evolucijo
100r.si: Roboti, nestrpno vas čakamo!
28. 7. 2021
Roboti, nestrpno vas čakamo!
100r.si: Ali startupi sploh delujejo?
8. 6. 2021
Ali startupi sploh delujejo?
100r.si: Smo zadnja generacija delavcev?
8. 6. 2021
Smo zadnja generacija delavcev?
100r.si: Pandemični megahit s prevaranti in morilci
13. 5. 2021
Pandemični megahit s prevaranti in morilci
100r.si: Hvalnica covid-19?
14. 4. 2021
Hvalnica covid-19?
100r.si: O kravah in internetu
17. 3. 2021
O kravah in internetu
100r.si: Skrivnosti interneta, ki jih mladi ne razumejo
25. 2. 2021
Skrivnosti interneta, ki jih mladi ne razumejo
100r.si: V imenu evrov, kartic in svetega cepiva
2. 2. 2021
V imenu evrov, kartic in svetega cepiva
100r.si: Veselo leto 2021
15. 1. 2021
Veselo leto 2021
100r.si: Zgodovinska e-seja, ki to nikdar ni bila
25. 11. 2020
Zgodovinska e-seja, ki to nikdar ni bila
100r.si: 25 kratkih o sebi
8. 9. 2020
25 kratkih o sebi
100r.si: Prenatrpani (otroški) možgani
29. 7. 2020
Prenatrpani (otroški) možgani
100r.si: Računalnik za vsakega šolarja
11. 6. 2020
Računalnik za vsakega šolarja
100r.si: Evropa dela nekaj narobe
21. 5. 2020
Evropa dela nekaj narobe
100r.si: Biti pionir ni ne lahko in ne lepo
6. 5. 2020
Biti pionir ni ne lahko in ne lepo
100r.si: Virus, ki nas bo rešil pred gospodarsko krizo
27. 2. 2020
Virus, ki nas bo rešil pred gospodarsko krizo
100r.si: Fake news: Kaj pa, če je vse res?
5. 2. 2020
Fake news: Kaj pa, če je vse res?
100r.si: Ko se umetna inteligenca odloči: "Dost vas mam!"
24. 12. 2019
Ko se umetna inteligenca odloči: "Dost vas mam!"
100r.si: Za vsak uspeh najdemo afero
6. 11. 2019
Za vsak uspeh najdemo afero
100r.si: Fake news in fake vse
3. 10. 2019
Fake news in fake vse
100r.si: V Sloveniji je živeti lepo, delati pa ne
3. 7. 2019
V Sloveniji je živeti lepo, delati pa ne
100r.si: Smo na pragu novega Talking Toma?
16. 5. 2019
Smo na pragu novega Talking Toma?
100r.si: Quo vadis homo futuris?*
17. 4. 2019
Quo vadis homo futuris?*
100r.si: Kdaj e-projekti zastarajo?
7. 3. 2019
Kdaj e-projekti zastarajo?
100r.si: Kdo so youtuberji?
7. 2. 2019
Kdo so youtuberji?
100r.si: Kdor ima pasivni prihodek, ne rabi plače
30. 12. 2018
Kdor ima pasivni prihodek, ne rabi plače
100r.si: Splača se biti prijazen
15. 11. 2018
Splača se biti prijazen
100r.si: Ključ je elektrika
23. 8. 2018
Ključ je elektrika
100r.si: Problem števcev
17. 10. 2017
Problem števcev
100r.si: Diktator, ki je želel postati genij
3. 12. 2015
Diktator, ki je želel postati genij
100r.si: Rešimo svet, znebimo se ljudi!
16. 2. 2014
Rešimo svet, znebimo se ljudi!
100r.si: Rešilna bilka
31. 12. 2013
Rešilna bilka
100r.si: Zakaj so računalniki pri nas vsak dan dražji?
28. 9. 2013
Zakaj so računalniki pri nas vsak dan dražji?
100r.si: Online tudi na dopustu
22. 5. 2013
Online tudi na dopustu
100r.si: Podoba po meri interneta
15. 5. 2013
Podoba po meri interneta
100r.si: življenje v statističnem loncu
28. 3. 2012
življenje v statističnem loncu
100r.si: Rešimo angleščino
28. 3. 2012
Rešimo angleščino
100r.si: Kakšen TV imamo
21. 9. 2011
Kakšen TV imamo
100r.si: Lik in delo Steva Jobsa
31. 8. 2011
Lik in delo Steva Jobsa
100r.si: Kdaj bo končno konec denarja?
11. 8. 2011
Kdaj bo končno konec denarja?
100r.si: Kdaj poceni hiše?
2. 8. 2011
Kdaj poceni hiše?
100r.si: Včasih smo mislili narobe
27. 7. 2011
Včasih smo mislili narobe
100r.si: Razširjena resničnost
20. 7. 2011
Razširjena resničnost
100r.si: Podjetniška olimpijada znanja 2011
20. 7. 2011
Podjetniška olimpijada znanja 2011
100r.si: Ljudje na meji?
13. 7. 2011
Ljudje na meji?
100r.si: Denar kot riž
6. 7. 2011
Denar kot riž
100r.si: Koza pajek za telefone
29. 6. 2011
Koza pajek za telefone
100r.si: Vsestranski mobilni telefoni
22. 6. 2011
Vsestranski mobilni telefoni
100r.si: Sevanje telefonov
15. 6. 2011
Sevanje telefonov
100r.si: Optimizem ob japonski katastrofi
19. 3. 2011
Optimizem ob japonski katastrofi
100r.si: Ko veliki odidejo
14. 3. 2011
Ko veliki odidejo
100r.si: Prispevki iz središča nasilja
2. 3. 2011
Prispevki iz središča nasilja
100r.si: Ah, ja, hibridi ...
26. 2. 2011
Ah, ja, hibridi ...
100r.si: Obsevani s pozornostjo
16. 2. 2011
Obsevani s pozornostjo
100r.si: Stari smo otopeli, mladi pa (še) ne
11. 2. 2011
Stari smo otopeli, mladi pa (še) ne
100r.si: Koliko zaupamo računalnikom?
9. 2. 2011
Koliko zaupamo računalnikom?
100r.si: Popularna znanost
2. 2. 2011
Popularna znanost
100r.si: Lučke povsod okrog nas
26. 1. 2011
Lučke povsod okrog nas
100r.si: Ljudje včeraj, danes in jutri
19. 1. 2011
Ljudje včeraj, danes in jutri
100r.si: Tehnologija za udobno življenje
12. 1. 2011
Tehnologija za udobno življenje
100r.si: Kaj bo, ko bodo letala super hitra?
24. 12. 2010
Kaj bo, ko bodo letala super hitra?
100r.si: Kako praznujejo kiberfani?
22. 12. 2010
Kako praznujejo kiberfani?
100r.si: Kdo se boji nizkih cen?
8. 12. 2010
Kdo se boji nizkih cen?
100r.si: Javno mnenje
1. 12. 2010
Javno mnenje
100r.si: Kako nor je ta svet
17. 11. 2010
Kako nor je ta svet
100r.si: Vzpon političnega marketinga
29. 4. 2009
Vzpon političnega marketinga
100r.si: Problem števcev
18. 10. 2007
Problem števcev
π